Veiligheid

In deze categorie hebben we de domotica oplossingen geplaatst die op de een of andere manier allemaal een bijdrage kunnen leveren aan de peroonlijke veiligheid.

Oplossingen varierend van camerabewaking tot koppelingen met reeds bestaande alarmcentrales maar natuurlijk ook de alarmfuctie zoals deze door Fibaro wordt geboden.

Zodra een domotica installatie beschikbaar is dan bied het natuurlijk enorm mooie mogelijkheden om een aanwezige toegangspoort ook via deze installatie bedienbaar te maken. Helaas zijn veel van de poortbesturingen nog niet voorbereid op domoticabesturing maar daar nemen we als HAshop natuurlijk geen genoegen mee.

Op nagenoeg iedere poortbesturing is wel een interface te maken waarmee een volledige integratie met het domoticasysteem plaats kan vinden.

Een van de door Rouweler gemaakte inrijpoortenIn samenwerking met Rouweler terrashaarden en sierhekwerken waar prachtige smeedijderen sierhekwerken op klantspecificatie worden gemaakt, hebben we onder andere interfaces gerealiseerd voor de King knikarm systemen en een aantal zware ondergrondse elektrisch/hydraulische poortaandrijvingen.

Voor mensen die al beschikken over een inbraakbeveiliging is het een interessante optie om deze zijn statusinformatie te laten doorgeven aan de domoticacontroller.

Het ligt immers voor de hand dat een aantal apparaten in huis anders moeten worden benaderd zodra er niemand thuis is.

De hier uitgewerkte methode heeft betrekking op een Galaxy inbraakalarmeringssysteem van Honeywell maar kan in principe bij alle inbraakalarminstallaties worden toegepast die een signaal kunnen afgeven dat het systeem is ingeschakeld.

Voor de koppeling maken we gebruik van een Fibaro Universele Digitale Interface, Deze interface biedt ons twee ingangen die we in deze situatie gebruiken om door te geven of de alarminstallatie is ingeschakeld en om een signaal te ontvangen in geval van een inbraakmelding.

Met de nieuwe DoorBird deur/video intercom is er een mooi product beschikbaar gekomen dat voor wat extra veiligheid kan zorgen. 

Deze internet deurbel is uitgerust met een groothoek cameralens, een bewegingsmelder en een kwalitatief zeer goede intercom communicatie naar een mobiele telefoon of iPad.

Kies bij het aanmaken van het nieuwe cameradevice voor "Ander model" en vul UserID en bijbehorend wachtwoord van de DoorBird in.

Bij de geavanceerde instellingen geeft u vervolgens het IP adres op dat door u aan de DoorBird is toegekend.