Intelligentie

Met de hier beschreven oplossingen kunnen we onze standaard woning omvormen tot een meer intelligente woning. Oplossingen waarbij door ons domoticasysteem beslissingen worden genomen over het aan en uitschakelen van voorzieningen in de woning op basis van door sensoren verkregen informatie.

Wat te denken van een wasmachine die ingeschakeld zodra de zonnepanelen voldoende energie leveren of een verwarming die automatisch een graadje lager gaat als er toch niemand thuis is.

 

Om een aangelegde besproeingsinstallatie op een zo efficiënt mogelijke manier te gebruiken is het natuurlijk wel mooi als je over actuele neerslag gegevens kunt beschikken. Een gazon sproeien als het net heeft geregend is immers niet erg zinvol.

Natuurlijk hebben we bij de HAShop hele mooie Z-Wave regenmeters te koop.

Maar wat doe je nu als je net aan het migreren bent van een oude 433MHz oplossing naar een domoticainstallatie op basis van Z-wave. Dan zou het natuurlijk fantastisch zijn als je je oude regenmeter nog zou kunnen blijven gebruiken.

Deze oplossing is daarom met name geschikt voor klanten die al over een bestaande regenmeter beschikken. In dit voorbeeld betreft het een reeds bestaande installatie op basis van een RaspberryPi met Domotics waarop via een RfxCom antenne een PCR800 Oregon regenmeter is aangesloten.