Vandaag hebben we een update doorgevoerd naar de nieuwe Fibaro HC2 softwareversie: 4.140. Voor alle zekerheid zijn vooraf wel alle voorzorgmaatregelen in acht genomen zoals:

  1. Backup maken van de bestaande versie
  2. HC2 herstarten
  3. Update doorvoeren
  4. Systeem testen

 

Weliswaar wordt de backup ook automatisch gemaakt bij het upgraden maar we nemen liever geen enkel risico. Liever een overbodige backup verwijderen dan de (kleine) kans op gegevensverlies.

De netspanning zal je tijdens de update maar net wegvallen ......

Met de komst van het Netatmo weerstation zijn er weer mooie mogelijkheden beschikbaar gekomen om een domotica installatie van nuttige sensoren te voorzien.

Het basis pakket beschikt alleen binnenshuis al over sensoren voor temperatuur, luchtdruk, relatieve luchtvochtigheid, CO2 gehalte en geluidsniveau terwijl ook voor buiten een sensor voor temperatuur en relatieve luchtvochtigheid wordt meegeleverd.

Het systeem kan eenvoudig worden uitgebreid met een regenmeter, een windsnelheidsmeter en een extra binnenvoeler voor temperatuur en relatieve luchtvochtigheid.

Voor een aantal van deze meetwaarden zullen we de komende periode elders op deze site de nodige toepassingen beschrijven. Eerst moeten we natuurlijk dit Netatmo systeem aan onze Fibaro HC2 koppelen.