Comfort

De in deze sectie gepubliceerde oplossingen dragen op de een of andere manier allemaal bij aan het verhogen van uw persoonlijk comfort.

Soms ook mogelijkheden waarvoor je wellicht geen domotica systeem aan zou schaffen. Echter wel mogelijkheden die, zodra het systeem eenmaal aanwezig is, toch wel fijn zijn om toe te kunnen passen.

In het volgende voorbeeld wordt aangegeven hoe de ZRC90 in een LUA script toegepast kan worden. In dit geval voor een nuttige toepassing in de slaapkamer.

Er wordt gebruikt gemaakt van de LUA debugger zodat iedere toets aanslag wordt weergegeven.

Het is in de praktijk vaak handig om de gewenste scene eerst in een blokjes scene aan te maken en vervolgens de scene te vertalen naar LUA.

Dit basis script kan vervolgens eenvoudig in een Lua scene worden overgezet.

Op het resultaat kunnen daarna de gewenste aanpassingen worden gemaakt.

Let op dat de ZRC90 ID in de vierde regel van het script aangepast moet worden.

U kent ze wel, die mooie kleine stofzuigertjes. Een spinnetje? Even met vuile schoenen naar binnen gelopen? Iets laten vallen? De kruimeldief lost het op.

De kruimeldief is daardoor in veel huishoudens te vinden ..... en ook vaak met een lege of defecte accu. Want vaak hangen die dingen continu aan de lader, iets waar veel van die apparaten niet op zijn berekend.

Mocht u nu toevallig nog een schakelmodule hebben liggen die u even niet hebt ingezet, gebruik deze dan om uw kruimeldief mee op te laden.

Door de accu's niet te overladen en de lader na zo'n 14 uur weer uit te zetten kunt u de levensduur van de batterijen vaak een stuk verlengen.

Zelf hadden we nog een Fibaro WallPlug liggen die we normaalgesproken alleen maar gebruiken om het elektriciteitsverbruik van onze apparatuur in kaart te brengen.

De DoorBird internet bel heeft een vrij contact beschikbaar zodat ook reeds bestaande bellen via het apparaat kunnen worden bediend. Dit contact kan volgens de specificaties worden belast tot een stroom maximaal 1 Ampere. Nu is dit voor de meeste bellen ruim voldoende. De meeste in  de meterkast gemonteerde beltransformatoren kunnen ook geen hogere stroom leveren.

Het wordt een ander verhaal zodra we meerdere conventionele deurbellen tegelijk willen bedienen.Op het internet zijn daarom al vele vragen te vinden over de manier waarop twee bellen kunnen worden aangesloten. Zeker de bekende "Ding-Dong" bellen vragen dusdanig veel stroom dat het eenvoudig parallel schakelen van twee bellen meestal niet functioneert.

De gemiddelde beltransformator kan dit niet aan en de enige oplossing is vaak het vervangen van de beltransformator door een zwaarder exemplaar of het bijplaatsen van een tweede transformator.